BBC forbudt musik: Top singler forbudt af BBC

British Broadcasting Corporation også kendt som BBC er en offentlig radio corporation. Derfor, det giver sig selv at forbyde materialer, der afviger fra visse standarder for høflighed. I løbet af år, blev mange singler, der blev set som også eksplicit, usmagelig eller forsynes med potentiale for at fornærme den britiske offentlighed forbudt fra BBC airplay. Her kan du læse om nogle af dem.

I 1977, hvor England fejrer Queens Jubilee, havde Sex Pistols udgivet deres anden single med titlen God Save the Queen. Singlen indeholder kontroversielle tekster, der rimer nationalsang titlen med fascistiske regime. Desuden vises optage dækslet et billede af dronningen med en sikkerhedsnål i fast i hendes næse.

Singlen blev fundet til offensiv at være luft spillet af BBC, men det stoppe ikke det fra at nå nummer to på BBC officielle singlehitliste. Ifølge myten, God Save the Queen blev de bedst sælgende single i England på tidspunktet, men det blev holdt tilbage af nummer et at undgå kontroverser.

Serge Gainsbourg og Jane Birkin skandaløse duet Je TAime… Moi ikke Plus, oversat: Jeg elsker dig… mig heller, var den første nogensinde nummer et hit forbydes af BBC. Selv om på tidspunktet for dens udgivelse, i 1969, den seksuelle revolution blev fejret, var den britiske radio stadig ikke i stand til at klare sådanne eksplicit sangtekster, ikke at nævne Birkins støn og stønner.

BBC forbud og Vatikanet denounce, stoppede ikke Je TAime… Moi ikke Plus fra at være en top sælgende single i Det Forenede Kongerige og resten af verden. I oktober 7, 1969 nåede singlen nummer et i BBC officielle singlehitliste. På samme tid, havde den nåede nummer 69 ved den amerikanske singlehitliste.

Je TAime… Moi ikke Plus var en stor indflydelse på en anden BBC forbudt enkelt, Donna Summers disco pioneer fra 1976 med titlen kærlighed til kærlighed du Baby. Efter at tælle 23 forfalsket forbudt orgasmer udført af sommer i elsker at elsker dig Baby, British Broadcasting Corporation sangen. Men det ikke stoppe det fra at blive et kæmpe hit. Elsker at elsker dig Baby nåede plads nummer fire på Storbritanniens single hitliste men toppede til nummer to på Billboard poplisten.

Slap af ved Frankie Goes to Hollywood er en af de mest kontroversielle singler samt kommercielt succesfulde singler i historie. BBC ikke kun forbyde sangen det også stoppede ikke BBC Radio 1 DJ Mike Læs offentligt give udtryk for sin følelse af afsky fra det indre eksplicit lyrics. I 1984 boede Relax i UK singles diagrammer i 42 uger. I fem af dem, og det blev nummer et. I slutningen af 1984 fjernet flov tante Beeb forbuddet. Slap af er stadig meget populær verden over og det er en af de mest anerkendte symboler af æra. Argumenter på om det fik sådan en stor succes trods forbuddet BBC eller BBC forbud hjulpet fremme, det ikke er afgjort endnu.

Paul McCartney og vinger reaktion på hændelserne 1972 Bloody Sunday med titlen Give Irland tilbage til irerne, blev bandlyst fra alle medier ressource i Det Forenede Kongerige. Det var forbudt fra der udsendes af BBC, Radio Luxembourg og den uafhængige tv-myndighed. Derudover var sangens titel ikke lov til at være udtalt i luften, så da det ankom til BBC Radio 1 diagram viser det blev præsenteret som en post af gruppe vinger. Dog ramt Give Irland tilbage til irske toppen af irske singler diagrammer.

This entry was posted in Artikler. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.